Erişilebilirlik

Cem İstifa Gerekçelerini Açıkladı - 2002-07-12


Başbakan Bülent Ecevit, erken seçime karşı olduğunu tekrarladı, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’yi de bu konuda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Ecevit, bir televizyona verdiği demeçte, Dışişleri Bakanlığından istifa eden İsmail Cem’i eleştirdi, partiden ayrılan milletvekillerinin somut bir neden ortaya koymadıklarını ileri sürdü.

Ecevit, dün istifa eden ancak daha sonra istifasını geri alan ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’i geri dönmeye kendisinin ikna ettiğini de belirtti.

Son haberlere göre, Başbakan Bülent Ecevit, Anavatan Partisi'nden istifa etmiş olan eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'la görüştü.

Bu arada, İsmail Cem, bugün yaptığı basın toplantısında istifasının gerekçelerini açıkladı. Cem, Ankara Gazeteciler Cemiyeti'ndeki açıklamasında, Kemal Derviş ve Hüsamettin Özkan’la başlattıkları yeni hareketin amacının sosyal demokrasi ekseninde iktidara gelmek olduğunu söyledi. Cem, kuracakları partinin ve iktidara geldikleri taktirde amaçlarının Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini gerçekleştirmek olacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG