Erişilebilirlik

'Koşullar Gerektirirse Erken Seçime Gidilebilir' - 2002-07-10


Çarşamba günkü Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık eden Başbakan Bülent Ecevit, ilk kez, erken seçimlere gidilmesi kararını destekleyebileceğini söyledi. Başbakan, üç koalisyon liderinin erken seçim konusunda ortak bir tarih belirleyebileceğini de söyledi.

Başbakan Miliyet gazetesine verdiği demeçte erken seçim fikrine şahsen hala karşı olduğunu, ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kendisine seçimlerin kaçınılmaz olduğunu söylediğini aktardı. Başbakan, erken seçimlerin yanlış olacağını düşündüğünü, buna karşın koşullar zorunlu kılarsa, bu yolu seçmek zorunda kalacaklarını belirtti.

Ecevit, bununla birlikte, koalisyon hükümetini sarsan istifalara rağmen, başbakanlık görevinden ayrılacağına dair herhangi bir imada bulunmadı. Başbakan, Bahçeli’nin kendisine DSP’nin meclisteki sandalye sayısı ne olursa olsun başbakanlık görevine devam etmesi gerektiğini söylediğini de bildirdi.

Bu arada MHP, 125 milletvekilinin imzasını taşıyan ve TBMM'nin Eylül ayında olağanüstü toplantıya çağıran dilekçeyi meclise sundu. Olağanüstü oturumda meclisin seçimleri Kasım ayına alacak kararı alması hedefleniyor.

Koalisyon ortaklarından ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ise dün yaptığı bir açıklamada seçimlerin Eylül sonunda yapılmasını önermişti.

Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada ise erken seçimler konusuna değinilmediği görüldü.

XS
SM
MD
LG