Erişilebilirlik

'Gelişmeleri İzliyoruz' - 2002-07-09


Amerika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki son siyasi gelişmeleri ilgiyle izlediğini açıkladı. Ancak Bakanlık, Türkiye’deki iç siyaset konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şöyle dedi: “Türkiye, canlılık dolu bir demokrasidir; dostumuz ve NATO müttefikimizdir. Türkiye’de devam eden siyasi gelişmeleri ilgiyle izliyoruz ancak bir iç siyasi konu üzerinde yorum yapmak istemiyoruz.”

Bununla birlikte, bazı yetkililer, Türkiye’deki gelişmelerden bir miktar kaygı duyduklarını belirttiler. Fransız Basın Ajansı - AFP'ye göre, bir yetkili, “Elbette, bazı kaygılarımız var, ama Türkler’in bu sorunların üstesinden geleceğine eminiz,” dedi.

Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan’ın, Bakanlık görevinden ve Demokratik Sol Parti'den ayrılacağını açıklamasıyla birlikte başlayan siyasi çalkantı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda yüzde 4,7’lik puan kaybına neden oldu.

Kamuoyu yoklamaları, yapılacak bir erken genel seçimde, mecliste grubu bulunan partilere başarı şansı tanımazken, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin yüzde 10 barajını rahatlıkla aşabileceğini gösteriyor.

XS
SM
MD
LG