Erişilebilirlik

Arafat Kaygılı Değil - 2002-06-25


Filistin lideri Yaser Arafat, Başkan Bush’un yeni bir Filistin liderliği yönünde yaptığı çağrıya karşı, Filistin halkının, kendi liderini, kendisinin seçeceğini söyledi.

Başkan Bush dün yaptığı açıklamada Filistinlilerin, teröre taviz vermeyen yeni liderler seçmesi gerektiğini söylemişti.

Yaser Arafat, Bush’un bu açıklamasını, kendisinin görevden uzaklaştırılması yönünde bir çağrı olarak görmediğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer de bugün yaptığı açıklamada, Başkan Bush’un, dünkü açıklamasıyla sadece Yaser Arafat’ı hedef almadığını belirtti. Dışişleri Bakanı Colin Powell ise Amerika’nın, Filistinli seçmenlerin tercihine saygı duyacağını söyledi.

Eski Demokrat Senatör George Mitchell ise Başkan Bush’un, yeni bir Filistin liderliği için yaptığı çağrının geri tepebileceğini belirtti. NBC televizyonuna demeç veren Senatör Mitchell, Arafat’ın yerine bazı radikal İslamcı gruplara bağlı kişilerin aday olabileceğini, bunun da şimdikinden daha kötü gelişmelere yolaçabileceğini söyledi.

Eski Senatör Mitchell başkanlığında oluşturulan ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de dahil olduğu beş kişilik bir uluslararası komisyon geçen yıl, İsrail’le Filistinliler arasında barışı sağlama yollarını araştırmış ve komisyonun çalışmaları Amerika’nın bölge için öngördüğü barış planının temelini oluşturmuştu.

XS
SM
MD
LG