Erişilebilirlik

Kudüs'te İntihar Saldırısı: 19 Ölü - 2002-06-18


Kudüs'te sabah işe başlama saatinde bir belediye otobüsünde patlayan bomba 19 kişinin ölümüne, 52 kişinin yaralanmasına yolaçtı. Görgü tanıkları arasındaki bir öğretmen, İsrail Radyosuna, otobüs yolcularının çoğunun okullarına giden öğrenciler olduğunu söyledi.

İsrail Polisi, dün, Kudüs'te yeni bir intihar saldırı olabileceği yolunda bir ihbar almıştı ve alarm durumundaydı. Bu sabahki patlamadan sonra yardım ekiplerinin ve çok sayıda ambulansın hızla olay yerine geldiği görüldü. Saldırının sorumluluğunu Hamas örgütü üstlendi. Hamas, 22 yaşındaki intihar komandosunun, Batı Şeria'da Nablus yakınındaki bir Filistin mülteci kampından geldiğini bildirdi.

Olay yerine giden İsrail Başbakanı Ariel Şaron, bu saldırının, Filistinlilerin nasıl bir devlet kurmak istediğini gösterdiğini söyledi. Şaron, Filistinlerin terörün devam etmesinden yana olduğunu öne sürdü ve İsrail'in terörle savaşacağını tekrarladı.

İsrail'le bugüne kadar yapılan görüşmelerde Filistin yönetimini temsil eden Saib Erakat saldırıyı kınadı ve İsrail'in, bu saldırıdan Filistin yönetimini sorumlu tutma yönündeki girişimlerini reddettiklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG