Erişilebilirlik

Başkan Bush, Pakistan'daki Saldırıyı Kınadı - 2002-06-15


Karaçi’deki Amerikan konsolosluğunu hedef alan intihar saldırısıyla igili soruşturma devam ediyor. İçinde patlayıcı madde bulunan aracın Cuma günü konsolusluk duvarı yakınında infilak etmesi sonucu, hepsi Pakistanlı, 11 kişi öldü, en az 40 kişi yaralandı. Araçtaki kişilerden üçünün sürücü eğitimi görmekte olan Pakistanlı kadınlar olduğu anlaşıldı. Pakistan polisi, bombanın araca gizlice yerleştirilmesi ve otomobil konsolusluğun önünden geçerken uzaktan kumandayla ateşlenmesi ihtimali üzerinde de duruyor.

Başkan Bush, saldırıyı sert bir dille kınadı, bu tür tedhiş eylemlerinin Amerika’yı yıldırmayacağını söyledi. Başkan Bush, saldırının sorumlularını “radikal katiller” olarak niteledi, bu tür şiddet eylemlerinin Amerika’yı terörizmle mücadele çabalarından vazgeçirmeyeceğini söyledi. Başkan, "Bu kişiler Amerika’yı korkutacaklarını sanıyorlarsa Amerika’yı tanımadıkları bellidir. Bu kişileri tek tek takip edip yakalayacak ve adalet önüne çıkaracağız," dedi. Saldırganların insan hayatına hiçbir saygı duymadıklarını belirten Başkan, ölen 11 kişinin hepsinin Müslüman Pakistanlılar olduğunu hatırlatarak, “dindar geçinen bu kişiler dindaşlarını havaya uçurmakta tereddüt etmiyorlar” diye konuştu.

Amerika, Karaçi’deki intihar saldırısından sonra Pakistan’daki diplomatik temsilciliklerini yarına kadar kapattı. 17 Mart’ta, yine Karaçi’de, bir kiliseye yapılan intihar saldırısından sonra büyükelçilik ve konsolosluklardaki personelin çoğu aileleriyle birlikte tahliye edilmişti. Dünkü olaydan sonra çok sayıda kişiyi gözaltına Pakistan polisi, saldırının sorumluluğunu varlığı daha önce bilinmeyen “El Kanun” adlı bir örgütün üstlendiğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG