Erişilebilirlik

Kupa'da 16'lar Belli Oldu - 2002-06-14


Finalde ikinci tur karşılaşmaları yarın başlıyor. Amerika Milli Takımı ilk turdaki son maçında Polonya’ya 3-1 yenilmesine rağmen ikinci tura yükseldi. Amerika bunu D grubundaki diğer karşılaşmada Portekiz’i 1-0 yenen Güney Kore’ye borçlu. Böylece grupta Portekiz ve Polonya elenirken Amerika ve Güney Kore takımları tur atladı.

Sona eren birinci turdaki diğer maçlarda Rusya’yı 3-2 yenen Belçika ve Tunus’u 2-0 yenen Japonya da tur atladılar. Böylece Türk milli takımının ikinci turda Japonya’yla karşılaşması kesinleşti. İlk turda Türkiye’yle aynı gruptaki Brezilya ise Belçika’yla oynayacak. Amerika’nın ikinci turdaki rakibi Meksika, Güney Kore’nin rakibi ise İtalya olacak. Bu arada elenen Rus milli takımının antrenörü Oleg Romantsev istifa etti. Rusya’nın yenilgisiyle sonuçlanan Belçika maçını Moskova’daki bir meydanda izleyen genç taraftarlar yine taşkınlık çıkarınca 20 kişi tutuklandı. Rusya’nın Japonya karşısındaki ilk yenilgisinden sonra çıkan olayda ise 2 kişi ölmüştü.

Türkiye 16’lar grubundaki ilk maçını Salı günü Japonya’yla yapacak. Türkiye-Japonya maçının galibi, 22 Haziran’da, İsveç-Senegal maçının galibiyle çeyrek final maçını oynayacak.

XS
SM
MD
LG