Erişilebilirlik

'Radyoaktif Saldırı Planı Engellendi' - 2002-06-10


Adalet Bakanı John Aschroft, radyoaktif bombayla saldırı hazırlığı yapan bir teröristin tutuklandığını açıkladı.

Bakan, Amerikan vatandaşı olan 31 yaşındaki Abdullah El-Muhacir adlı teröristin 8 Mayıs günü Şikago’daki O’Hare Uluslararası Havaalanı’nda tutuklandığını ve bir askeri üste tutulduğunu söyledi. El-Muhacir’in Pakistan’da patlayıcılar konusunda eğitim aldıktan sonra Amerika’ya döndüğü sırada havaalanında yakalandığı belirtildi.

John Ascroft, Federal Soruşturma Bürosu, Merkezi İstihbarat Örgütü ve Savunma Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucu, El-Muhacir’in Amerikan topraklarını hedef alan eylem planının ortaya çıkarıldığını söyledi. Üst düzeydeki bir yetkili, El-Muhacir'in başkent Washington'da bir radyoaktif kirli bomba patlamayı amaçladığını söyledi. Kirli bombalar, konvansiyonel patlayıcılara nükleer malzemelerin eklenmesiyle imal ediliyor ve çok geniş alanları etkileyebiliyor.

New York doğumlu ve asıl adı Jose Padillo olan El-Muhacir’in, Şikago kentinde geçen gençlik yılları sırasında çete üyesi olduğu ve çeşitli suçlardan Florida eyaletinde hapis yattığı sırada Müslüman olmaya karar verdiği bildiriliyor. El-Muhacir'in, halen tutuklu bulunan El-Kaide liderlerinden Ebu Zübeyde’nin verdiği bilgilerden yola çıkılarak yakalandığı bildirildi.

El-Muhacir, Şikago'da tutuklandıktan sonra Amerikan ordusuna teslim edildi ve Güney Carolina eyaletindeki bir askeri üste sorgulanmak üzere gözaltında tutuluyor.

XS
SM
MD
LG