Erişilebilirlik

Negroponte: İkili İlişkilerimiz Mükemmel - 2002-06-05


Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi John Negroponte, Kıbrıs sorununun çözümü için Genel Sekreter Kofi Annan tarafından harcanan çabanın Amerikan hükümetince desteklendiğini söyledi.

Büyükelçi Negroponte dün ve bugün Ankara’da Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Genelkurmay Başkanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptı.

Daha sonra gazetecilere bilgi veren Amerikalı diplomat Kıbrıs konusunda daha cok Türk tarafının görüşlerini dinlediğini söyledi. Negroponte, Kıbrıs konusunda ilerleme için bir fırsat bulunduğu görüşünü dile getirdiğini bildirdi. Amerikalı diplomat, Kıbrıs’ta iki tarafı da tatmin edecek bir çözüme görüşmeler yoluyla ulaşmanın adadaki taraflara düşen bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi, görüşmeleri sırasında ayrıca terörle mücadele, Afganistan, Orta Doğu sorunu ve Irak konuları üzerinde durduklarını bildirdi. Negroponte, Türkiye’nin, Afganistan’daki Güvenlik Destek Gücü’nün komutasını devralacak olması dolayısıyla Türk yetkililere, Amerika adına teşekkür ettiğini bildirdi.

Büyükelçi Negroponte, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri “mükemmel” diye niteledi ve New York’ta Birleşmiş Milletler Merkezindeki Türk ve Amerikan temsilciliklerinin yakın işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG