Erişilebilirlik

İsrail Batı Şeria'da Operasyon Yapıyor - 2002-05-26


İsrail askerleri Batı Şeria’daki Filistin kasabalarına yeni baskınlar düzenlerken Başkan Bush da, Filistin Lideri Yaser Arafat hakkındaki eleştirilerini tekrarladı. İsrail yetkililerinin açıklamalarına göre, gece Beytüllahim’den çekilen birlikler Pazar sabahı erken saatlerde Kalkilya’ya girerek Filistinli militanları aradı.

Bu arada Başkan Bush Yaser Arafat’ın, kendi halkını başarısızlığa sürüklediğini söyledi. Bush ayrıca, Arafat’ın terörizmi önleyip bölgeye barış getirme yeteneği konusunda Filistinli liderler arasında şüphe uyanmaya başladığını da belirtti. Başkan Afafat’ın barış konusunda birkaç yıl önce önüne çıkan fırsatı yakalayamadığını söyledi.

Başkan, “Arafat’ın önüne terörizmle savaşacak fırsat çıkmıştı fakat bunu kullanamadı” şeklinde konuştu.

New York Times gazetesinde Pazar günü yer alan bir habere göre, Bush’un danışmanları, Arafat’ın Filistin özerk yönetimi başkanlığından uzaklaştırılması için baskı yapılıp-yapılmaması konusunu görüşüyor. Gazete, CIA Başkanı George Tenet'in bölgeye yapacağı ziyareti, bu konudaki politika belirleninceye kadar ertelendiğini de yazıyor. Bu arada Amerikalı yetkililer Dışişleri Bakanı'nın, Yakın Doğu İşleri'nden Sorumlu Yardımcısı William Burns’ü, diplomatik görüşmeleri başlatmak üzere bu hafta Ortadoğu’ya gideceğini belirtiyorlar.

XS
SM
MD
LG