Erişilebilirlik

Bush ve Putin Moskova Zirvesinden Memnun - 2002-05-26


Başkan Bush ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Moskova zirvesinin sonuçlarından memnun olduklarını açıkladı.

Bush, beklentilerinin yerine geldiğini belirtirken Putin de tüm hedeflere ulaşıldığını söyledi. İki lider bu açıklamaları Sen Petersburg’un ünlü Hermitage müzesini gezerken yaptı.

Daha sonra Sen Petersburg Üniversitesi öğrencileriyle yaptığı soru-cevap toplantısında Bush, Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliğini desteklediğini ancak Moskova’ya bu konuda farklı statü tanınmasına karşı olduğunu bildirdi. Bush, Rus-Amerikan ilişkilerinin gelişmesine verdiği önemi de vurguladı ve "Rusya’nın barış ve refah içinde olması Amerika’nın çıkarınadır" dedi.

Başkan Bush’un bu sözlerine karşılık Rusya Cumhurbaşkanı Putin, ikili ilişkilerin gelişmesini, iki ülkenin birbirlerine güvenmeyi öğrenmelerine bağladı. Putin öğrencilere yeni Silah İndirim Anlaşmasının Rusya için iyi olduğuna kesinlikle inandığını da söyledi. Putin, son bir buçuk-iki yıl içinde Amerika'yla ilişkilerde karşılıklı güven ve inancın büyük ölçüde arttığını belirtti.

Bush ve Putin Cuma günü nükleer silahların azaltılmasını öngören anlaşmayı imzalamıştı. Salı günü iki lider de Roma’ya giderek yeni NATO-Rusya Konseyi’nin ilk toplantısına katılacaklar.

NATO zirve toplantısının da yapılacağı Roma'da olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.

XS
SM
MD
LG