Erişilebilirlik

Rumsfeld'den ISAF'a Tam Destek - 2002-05-22


ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Salı günü Senato’da katıldığı bir oturumda Afganistan’daki uluslararası barış gücüne (ISAF) istihbarat, iletişim ve lojistik konularında destek sağlamayı taahhüt ettiklerini söyledi. Rumsfeld, ISAF’ın bir sorunla karşı karşıya kalması halinde acil destek sağlama konusunda da anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Bakan, ISAF’ın komutası İngiltere’deyken verdikleri tüm desteğin, komuta Türkiye’ye geçtiğinde de devam ettirileceğini vurguladı. Rumsfeld, buna ek olarak halen Türk hükümetiyle üzerinde çalıştıkları bir belgeyle desteğin daha da artırılacağını kaydetti.

Bakan, ISAF’ın komutasını alabilmesi için Türkiye’ye gereken paranın toplanmasına yönelik uluslararası bir konferansa da destek olduklarını da belirtti.

Bakan Rumsfeld, Senato’daki konuşmasında terör tehditlerine de geniş yer verdi. Bakan, Irak, İran, Suriye, Libya ve Kuzey Kore’nin kitlesel imha silahları geliştirdiğini ve halen bağlantılı oldukları terör örgütlerine bu silahları sağlamaktan kaçınmayacaklarını vurguladı.

XS
SM
MD
LG