Erişilebilirlik

IMF'den Ankara'ya Reform Uyarısı - 2002-05-15


Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen, Türkiye’yi 16 milyar Dolar’lık stand-by anlaşmasında öngörülen koşulları bir an önce yerine getirmeye çağırdı.

Türkiye’de tamaslarda bulunan IMF yetkilisi, Çarşamba günü özel sektör temsilcileriyle yaptığı görüşmea sonrasında, “Türkiye için önemli olan yürürlüğe konulmuş olan olumlu bir programı sürdürmektir,” dedi.

Kahkonen, birçok alanda önemli ilerlemeler kaydedildiğine dikkat çekti ve “Ekonomi sağlam bir temele oturtularak iyi bir başlangıç yapılmış oldu, hükümetin hazırladığı program şimdi bu çabaların tam karşılığını alabilmek için tamamiyle uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Kahkonen, IMF inceleme heyetinin, Türk ekonomisinin son durumuna ilişkin gözlemlerini, iki hafta sürecek incelemelerin tamamlanması üzerine açıklayacağını belirtti.

31 milyar Dolar’lık borç yüküyle IMF’ye borçlu ülkeler listesinde 1. sırada yer alan Türkiye, enflasyonu düşürmek ve faizleri azaltmak üzere bir dizi reform yaptı, ancak yapısal reformlar konusunda belirlenen takvimin gerisinde kaldı.

XS
SM
MD
LG