Erişilebilirlik

Carter'ı Castro Karşıladı - 2002-05-12


Amerika’nın eski başkanlarından Jimmy Carter Havana’da Küba lideri Fidel Castro tarafından karşılandı. Carter, 1959 komünist devriminden beri Küba’yı ziyaret eden ilk Amerika Başkanı oluyor.

Castro, Jose Marti havaalanındaki karşılama töreninde yaptığı konuşmada Carter’ın başkanlığı sırasında Küba’yla ilişkileri düzeltme yolunda cesur adımlar attığını, bu nedenle saygıya layık olduğunu söyledi. Castro, Küba halkının, Carter’ın cesaretini takdirle karşıladığını belirtti.

Jimmy Carter da İspanyolca yaptığı konuşmasında Küba’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu, Küba halkının eğitim ve sağlık alanındaki başarılarını görmek için sabırsızlandığını vurguladı.

Carter’ın gezisinin en önemli bölümü, Salı akşamı Havana Üniversitesi’nde yapacağı ve televizyondan Küba halkına naklen yayınlanacak konuşma olacak. Carter, Amerikalı yetkililerin Havana’yı biyolojik silah geliştirmekle suçladığı bir sırada Küba’yı ziyaret ediyor. Castro, Carter’ın Küba’daki biyolojik araştırma merkezlerine gitme ve uzmanlarla görüşmede tümüyle serbest olduğunu açıkladı.

XS
SM
MD
LG