Erişilebilirlik

Arafat Özgürlüğüne Kavuştu - 2002-05-02


Filistin Lideri Yaser Arafat, İsrail askerlerinin geri çekilmesinden kısa bir süre sonra, aylardan beri ilk kez Ramallah'taki karargahının dışına çıktı. Filistinli lider, sokakta kalabalık bir grup tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı.

Arafat, öncelikle İsrail askeri operasyonundan en fazla zarar gören Batı Şeria bölgesine gitmeyi amaçladığını söylemişti.

Arafat, Filistin topraklarındaki yıkımın kendisini dehşete düşürdüğünü söyledi ve İsrail ordusunun "barbar eylemlerini" kınadığını söyledi.

Arafat, Milad Kilisesi'nde gece geç saatlerde çıkan çatışmayla ilgili açıklamalarında ise büyük bir suç işlendiğini belirtti ve uluslararası kamuoyundan duruma müdahele etmesini istedi.

İsrail birlikleri, Kilise'ye sığınan 200 Filistinli'yi abluka altında tutuyor.

Bu arada İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Amerikan ABC Televizyonu'na verdiği özel bir demeçte Filistin Lideri'nin ülke dışına çıkabileceğini söyledi. Şaron, Arafat'ın ülke dışında bulunduğu bir sırada İsrail hedeflerine yönelik bir terör saldırısı olması halinde, Filistinli liderin geri dönüşüne izin verilmeyebileceğini de sözlerine ekledi.

Perşembe sabahı ise İsrail tankları Batı Şeria'daki Tulkerim'e bir kez daha girdi. Ordu yetkilileri, İsrail'e saldırı planı yapan 5 Filistinli'nin tutuklandığını bildirdi. Görgü tanıkları birliklerin şehrin üçte birini işgal ettiğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG