Erişilebilirlik

Sahnede Sürpriz Anlar Yaşandı - 2002-04-30


Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi, Emel Sayın bu defa sevenleriyle ABD'de biraraya geldi. Konseri izleyenler salondan yüzlerinde neşe, dudaklarında Emel Sayın nameleriyle ayrılırken Amerika’nın Sesi’ne duygularını anlattılar.

Sanatçının George Washington Üniversitesi Lisner Salonu'nda 27 Nisan akşamı verdiği konserde sürprizler de yaşandı. Afganistan kökenli Berta Revah, konser sırasında sahneye yaklaşarak Emel Sayın'a büyük ve beyaz dantelli bir başörtüsü hediye etti. Revah, "vatanı özledim" diyerek hem izleyicileri hem de Sayın'ı duygulandırdı. Sayın ve Revah beraber şarkı da söyledi.

Emel Sayın'ı dinlemeye gelenler arasında İranlılar da vardı. Sanatçı konser ve film çekimi için 3-4 defa İran'a gittiğini söyledi ve salondaki İranlılar için de Farsça bir şarkı okudu.

Konserden sonra yaptığımız özel söyleşide sanatçı, başrolde oynadığı çok sevilen “Aşkım Aşkım” dizisinin yoğun çekimleri nedeniyle kaset çalışması yapamadığını ancak en önemli hedefinin yeni sezonda bir kasetle sevenlerinin karşısına çıkmak olduğunu söyledi.

Emel Sayın ayrıca anılarını anlatacağı bir kitap yazmaya da başlayacağını kaydetti. Ayrıldığı son eşi bir Amerikalı olan Sayın, "Türkiye'deki ailemi çok özlüyor, sık sık onları görmeye gidiyordum. eşim başta çok anlayış gösterdi ama bu sık gitmeler aramızda uçurumlar açtı. Anladık ki olmayacak. Evliliğimizde haksızlıklar yaptım," dedi.

Sanatçı ABD'de yaklaşık 15 kişilik saz heyeti, teknisyen ve menajeriyle birlikteydi. Washington konserini izleyenler arasında Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu da vardı. Ayrıca sanatçının vokalisti Adnan Yavuzer seslendirdiği 2 parçayla izleyenleri büyülerken Emel Sayın tarafından geleceğin yıldızı olarak takdim edildi.

XS
SM
MD
LG