Erişilebilirlik

Arafat'ın Karargahında Patlama - 2002-04-23


Filistin Lideri Yaser Arafat’ın Ramallah’taki karargahında bir patlama olduğu bildirildi. Filistinli yetkililer patlamanın Arafat’ın bürosunun yanındaki boş binada meydana geldiğini ve ölü veya yaralı bulunmadığını söylüyor.

Filistinli yetkililer, karargahı abluka altında tutan İsrail kuvvetlerini binaya patlayıcı madde yerleştirmekle suçlarken, İsrail ordusu konuyla ilgili yorum yapmadı.

Bu arada Beytüllahim’deki Doğuş Kilisesi’nde 3 haftadır İsrail tarafından kuşatma altında tutulan 200 kadar Filistinli'nin durumu İsrail ve Filistinli yetkililerin katıldığı doğrudan görüşmelerde ele alınıyor.

İsrailli yetkililer kiliseye sığınan Filistinliler'in yargılanmak üzere teslim olmalarını istiyor ya da kalıcı olarak ülkeden sürüleceğini söylüyor. Filistin tarafı ise İsrail’in taleplerini reddediyor.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Cenin mülteci kampına girişilen İsrail saldırılarının, katliam boyutlarına ulaşıp-ulaşmadığını incelemek üzere dün 3 kişilik bir heyeti görevlendirdi. Heyetin gönderilmesine ilişkin karar, Güvenlik Konseyi tarafından Cuma günü kabul edilmişti. Heyet Finlandiya’nın eski Başkanı Marti Ahtisaari’nin başkanlığında, eski Mülteciler Yüksek Komiseri Sadako Ogata ile eski Kızıl Haç Başkanı Cornelio Sommaruga’dan oluşuyor.

XS
SM
MD
LG