Erişilebilirlik

'Arafat'ın Yardımcısı Tutuklandı' - 2002-04-15


İsrail televizyonu, Arafat'ın yardımcılarından, İntifada hareketinin lideri Marwan Barhoti'nin yakalandığını açıkladı. Haberde, Barhoti'nin Ramallah yakınındaki bir köyde yakalandığı belirtildi. İsrail ordusu haberi doğrulamadı. Barhoti, El-Fetih örgütünün lideri olarak biliniyor.

Bu arada aralarında Filistinli sağlık uzmanlarının da bulunduğu uluslararası yardım ekipleri, İsrail işgalinde büyük zarar gören Cenin mülteci kampında incelemeler yapıyor.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay örgütleri, İsrail askerlerinin eşliğinde, kampı gezerek ceset arıyor, yaralıları tedavi ediyor.

Filistinliler, İsrail askerlerinin Cenin Kampı’nda toplu kıyım yaptğını, çoğu sivil olmak üzere yüzlerce kişinin katledildiğini söylüyor.

İsrail ise ölü sayısının 100'ün altında olduğunu ve öldürülenlerin çoğunun silahlı saldırganlar olduğunu bildiriyor.

İsrail, Pazar günü, Batı Şeria’daki bazı yerlere uyguladığı giriş-çıkış yasağını kaldıracağını açıklamıştı. Kararla birlikte, uluslararası yardım kuruluşlarına, Filistinliler’e yiyecek ve diğer insani malzeme dağıtma imkanı verilmiş oldu. Bu arada gazetecilere de giriş izni verildi, ancak bazı yerlere uygulanan giriş yasağı hala devam ediyor.

XS
SM
MD
LG