Erişilebilirlik

Ortadoğu'da Şiddet Bitmek Bilmiyor - 2002-04-10


İsrail’in Hayfa kentinde düzenlenen intihar saldırısında, Filistinli saldırganla birlikte 9 kişi öldü. 12’den fazla kişinin yaralı olduğu bildiriliyor. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis, saldırganın otobüse bindikten kısa bir süre sonra üzerindeki bombayı patlattığını bildirdi. Görgü tanıkları patlamada otobüsün ikiye ayrıldığını ve kopan vucüt parçalarının havada uçuştuğunu kaydettiler.

Saldırının sorumluluğunu Hamas örgütü üstlendi. Örgüt tarafından yapılan açıklamada, saldırının İsrail Başbakanı Ariel Sharon’a, askeri operasyonların bir işe yaramadığını gösterme amacı taşıdığı belirtildi. Bu arada İsrail, terör altyapısı tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar operasyonun devam edeceğini söylüyor.

Salı günü Cenin mülteci kampımda çıkan çatışmalarda 14 İsrail askeri öldü. Filistinli yetkililer de, geçen haftadan bu yana Cenin’de 100’den fazla Filistinli’nin öldürüldüğünü bildiriyor.

Nablus’da ise ilk yardım ekipleri, askeri operasyonlar sırasında imha edilen bir binanın içerisinde 14 Filistinli’nin cesedini buldu.

XS
SM
MD
LG