Erişilebilirlik

Operasyona Devam - 2002-04-09


İsrail, Batı Şeria’daki askeri operasyonların devam edeceğini açıkladı. Bölgedeki Cenin mülteci kampında bugünkü çatışmalarda 13 İsrail askeri öldü, 7’si de yaralandı. Başbakan Ariel Şaron bu haber üzerine yaptığı açıklamada, Filistin terör gruplarının altyapısını tamamen ortadan kaldırıncaya kadar askeri operasyona devam edeceklerini söyledi.

İsrail ordusu Cenin kampında yoğun direnişle karşılaştı. Askeri sözcü, 13 askerden bazılarının, bubi tuzakları yerleştirilmiş bir binada öldüğünü bildirdi. Birkaç asker de kamp içinde binaların damlarından açılan ateşle öldü.

İsrail kuvvetleri, işgal edilen Filistin kasaba ve mülteci kamplarında, silah ve aranan militanları bulmak için evleri tek tek arıyor. Filistin yetkilileri son bir hafta içinde sadece Cenin kampında 100’den fazla Filistinli'nin öldürüldüğünü bildirdi.

Bu arada helikopterlerin desteklediği İsrail tankları, operasyonların 12’nci gününde bugün El-Halil yakınındaki Dura kasabasına girdi. Dura’da 3 Filistinli'nin öldürüldüğü, birçok kişinin tutuklandığı bildirildi.

İsrail ordusu bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’daki Kalkilya ve Tulkerim’den geri çekilmişti. İsrail buralarda Filistin militan şebekelerinin yokeldiğini açıkladı, ancak bu 2 kent çevresinde İsrail askeri ablukasının devam ettiği bildiriliyor.

Amerika, İsrail’e, Filistin bölgelerinden geri çekilmesi için yoğun baskı yapıyor. Beyaz Saray, Başkan Bush’un, İsrail’e, operasyonlarını derhal durdurması için yaptığı çağrının sonucunu beklediğini açıkladı. Avrupa Birliği de İsrail’in iki kasabadan çekilmesini olumlu karşıladı ancak yeterli olmadığını belirtti.

XS
SM
MD
LG