Erişilebilirlik

Gören: İsrail, Cem-Arafat Görüşmesine Sıcak Bakıyor - 2002-04-09


Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanları, İsrail-Filistin çatışmasına son verme konusunda görüşmeler yapmak üzere birlikte Ortadoğu'ya gitmeyi düşünüyor.

Ankara’da bilgi veren ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Dışişleri Bakanı İsmail Cem’le Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreou’nun, böyle bir gezi yapma konusunu son günlerde telefonda görüştüklerini söyledi. Yetkili, gerçekleştiği takdirde bu ziyaretin, eski hasımlar arasında uzlaşma ve yakınlaşmanın mümkün olduğu konusunda iyi bir örnek teşkil edeceğini belirtti.

Ziyaret için tarih belirlenmedi. Türk yetkililer, İsmail Cem’in, Papandreou’yla birlikte İsrail’e gitmek için, Filistin lideri Yaser Arafat’la görüşmelerine izin verilmesini şart koştuğunu söylüyor.

Bu arada İsrail’de, İsrail ve Filistin yetkilileriyle temaslar yapan Türk Parlamento heyetinin başkanı Saadet Partisi Milletvekili Ali Gören, İsrail Dışişleri Bakanı Şimon Peres’in, kendilerine, Cem ve Papandreou’nun İsrail’e gelerek, Yaser Arafat’la da görüşme yapacağını söylediğini bildirdi.

XS
SM
MD
LG