Erişilebilirlik

AB'den İsrail'e Yaptırım Uyarısı - 2002-04-08


İspanya Dışişleri Bakanı, İsrail ateşkes çağrısına uymamaya devam ederse Avrupa Birliği’nin İsrail’e yaptırım uygulayabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği dönem başkanlığını yapan İspanya’nın dışişleri bakanı Josep Pique, İsrail-Filistin anlaşmazlığına çözüm bulunması için Amerika, Avrupa Birliği ve Rusya’nın ortak hareket etmesi gerektiğini savundu. Pik, İtalya’da yapılan Aspen Avrupa Diyaloğu konferansı çerçevesinde gazetecilere açıklama yaparken, diplomatik girişimlerin Ortadoğu’da sonuç vermesini beklemediğini söyledi.

Pique ve Avrupa Birliği dış politika koordinatörü Javier Solana ateşkesi sağlamak için İsrail’e gitmiş ancak İsrail Başbakanı Ariel Sharon, Filistin lideri Yaser Arafat’la görüşmelerini engelleyince ülkeden erken ayrılmışlardı.

Belçika Dışişleri Bakanı Louis Michel de Avrupa Birliği’nin İsrail’le ilişkileri gözden geçirmesini istedi. Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi ise Avrupalılarla, ılımlı Araplar, Amerika ve Birleşmiş Milletler’in Ortadoğu krizine son vermek için görüşmeler yapmalarını istedi.

XS
SM
MD
LG