Erişilebilirlik

Hayfa'da Yeni İntihar Saldırısı: 14 Ölü - 2002-03-31


İsrail'e karşı bugün (Pazar) girişilen iki ayrı bombalı intihar saldırısında en az 14 kişi öldü. İlk saldırıda, Hayfa'daki bir restoranda patlayan bomba en az 14 kişinin ölümüne, bazıları ağır olmak üzere 30'dan fazla kişinin yaralanmasına yolaçtı.

Bundan birkaç saat sonra Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim merkezlerinden Efrat'ta girişilen bombalı saldırıda, intihar komandosu öldü, dört kişi de yaralandı.

Bugünkü saldırılar, İsrail'e karşı son beş günde girişilen dördüncü ve beşinçi bombalı intihar saldırıları oldu. Beş saldırıda toplam 70 kişi öldü.

Efrat'taki saldırının sorumluluğunu Hamas örgütü üstlendi. Hamas'ın açıklamasında intihar komandosunun, Jenin mülteci kampında yaşayan 22 yaşındaki bir Filistinli olduğu belirtildi.

Hayfa'da girişilen ve restoranın çatısının uçmasına neden olan ilk saldırıdan birkaç saat önce Batı Şeria'daki Ramallah'da, Filistin lideri Yaser Arafat'ın kuşatılmış olarak bulunduğu binada İsrail askerleriyle Filistinli muhafızlar arasında karşılıklı ateş açıldı.

Israil ordusu, Arafat'ın bürolarına girilmediğini bildirdi. Dışişleri Bakanı Şimon Peres, İsrail radyosuna verdiği demeçte, Arafat'a zarar vermeme yönünde daha önce alınan karara uyduklarını söyledi.

Bu arada Filistin yetkilileri, İsrail askerlerinin dün gece Batı Şeria'daki Seida köyüne ateş açarak iki Filistinliyi öldürdüğünü söylediler. Bunlardan birinin militan İslami Cihad grubunun üyesi olduğu bildirildi.

XS
SM
MD
LG