Erişilebilirlik

ABD Ekonomisi Durgunluktan Çıkıyor - 2002-03-26


Son verilere göre, Amerikan ekonomisi durgunluktan çıkarken, tüketicilerin ekonomiye olan güveni artıyor. Ekonomik veriler, imalat sektörünün de canlanmaya başladığına işaret ediyor.

Özel bir kuruluş tarafından yapılan araştırmaya göre, tüketicilerin güveni Ağustos ayından bu yana en yüksek düzeye çıktı. Amerikan ekonomisinin 2/3’lük bölümü tüketici harcamalarına dayandığından bu rakam, ekonomik durum açısından önemli bir sinyal sayılıyor.

Bir başka araştırma ise, geçen yıl ciddi bir durgunluğa giren imalat sektöründe canlanma belirtilerine işaret ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın konuyla ilgili son raporuna göre, dayanıklı tüketim mallarına yönelik talep Şubat ayında beklentileri aştı.

Avrupa’da yayınlanan bir araştırmada da özellikle işadamlarının ekonomiye olan güvenlerinin arttığı belirtiliyor. ABD ekonomisinin canlanmasıyla birlikte Avrupa piyasalarının da hareketlenmesi bekleniyor. AB Komisyonu’nun bir raporuna göre, geçen yılın son üç çeyreğinde küçülen Avrupa ekonomisinin bu yılın ikinci çeyreğinde yeniden büyümesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG