Erişilebilirlik

Nevruz Gergin Geçti - 2002-03-21


İstanbul ve Mersin’de Nevruz kutlamaları sırasında 200’e yakın kişi gözaltına alındı, çatışmalarda 11’i polis 20 kişi yaralandı. Panzer altında kalan 1 kişi öldü.

Diyarbakır’daki kutlamalar ise olaysız geçti.

İstanbul’daki olaylar, valiliğin izin vermemesi üzerine Topkapı’da toplanmaya çalışan gruplara polis müdahalesiyle başladı. Zırhlı araçlarla bölgeye giden polis, kalabalığı dağıtmak için basınçlı su kullandı, havaya uyarı ateşi açtı. Bir grubun da E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattığı görüldü. İstanbul’da 100 kişi gözaltına alındı.

Mersin’de ise Nevruz kutlamaları için ateş yakan bir grubu dağıtmak üzere polis havaya uyarı ateşi açtı, kalabalığın polise taş ve soparlarla saldırması sonucu 11 polis yaralandı. Mersin’deki çatışma sonrasında 9 gösterici yaralandı, 80’i de gözaltına alındı.

Aydın’da da Nevruz’u kutlamak amacıyla ateş yakan bir grup, ateşi söndürmek üzere bölgeye gelen itfaiye araçlarına taşlarla saldırdı.

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, olaylardan sonra bir açıklama yaparak, Nevruz’u siyasi amaçlarına alet etmek isteyenlere izin verilmeyeceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG