Erişilebilirlik

Bush, Cheney'le Ortadoğu'yu Değerlendirdi - 2002-03-21


Başkan Bush, Filistin Lideri Yaser Arafat’ın Ortadoğu’daki şiddeti sona erdirmek için yeterince çaba göstermediğini söyledi. Beyaz Saray’da Başkan Yardımcısı Dick Cheney’le Ortadoğu temaslarını değerlendiren Bush, bununla birlikte, 18 aydır devam eden çatışmaların sona erdirilmesi yolunda olumlu adımlar atılmış olduğunu da kaydetti.

Başkan Filistinli lider Arafat’ın, şiddeti durdurmak için elindeki tüm yetkileri kullanması gerektiğini ve geçen yıl CIA Başkanı George Tenet tarafından ortaya konulan Amerikan barış planınını uygulamaya başlaması gerektiğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Amerikan planını uygulaması halinde Ortadoğu’ye tekrar giderek Arafat’la görüşebileceğini tekrarladı. Başkan Yardımcısı, bölgede bulunan Özel Temsilci Anthony Zinni’nin değerlendirmelerine bakarak bu yöndeki kararını vereceğini söyledi. Cheney, Arafat’ın Amerikan planını sözde değil, gerçekten uygulamaya koyduğu sonucuna varırsa bölgeye gidebileceğini söyledi.

Bush-Cheney görüşmesinde, Amerikan yönetiminin Bağdat’a ilişkin kaygıları da bir kez daha dile getirildi. Cheney, Amerika’nın Saddam gibi birinin ölümcül silahlar geliştirmesine şiddetle karşı olduğunu söyledi. Başkan Bush da terörle mücadelede kararlılığını yineledi ve dünyayı daha özgür ve barışçı bir hale getirme fırsatını kaçırmak istemediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG