Erişilebilirlik

ABD’den ISAF'ın Komutasına Mali Yardım - 2002-03-20


ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Başkan Bush'un ek bütçe teklifi onaylanırsa, Türkiye'ye terörle mücadeleye desteği ve Afganistan'daki uluslararası barış gücünün (ISAF) komutası için 228 milyon dolar verileceğini söyledi.

Ankara'da, Türk, Amerikalı ve İngiliz yetkililer arasında yapılan görüşmelerde, Türkiye'nin, Afganistan'daki uluslararası gücün komutası konusunda taşıdığı kaygılar üzerinde duruldu. Türkiye, uluslararası gücün komutasını İngiltere'den devralmadan önce gücün görev ve yetkileri konusuna açıklık getirilmesini istiyor. Hükümet ayrıca, Afganistan gücüne yapacağı katkının mali yükü konusunda kaygı duyuyor.

Amerika Başkan Yardımcısı Cheney, Afganistan'daki gücün yetki alanının, başkent Kabil'le sınırlı tutulması konusunda görüş birliği bulunduğunu söyledi. Cheney, Afganistan’daki savaşa katılan Amerikan birliklerinin bir süre daha bölgede kalacağını söyledi, ancak bu sürenin ne kadar olabileceği konusuna açıklık getirmedi.

Bu arada Ankara’da gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Diriöz, Afganistan'daki askeri güç konusunda dün tamamlanan görüşmelerde olumlu gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG