Erişilebilirlik

Türk-Amerikan Konseyi Toplantıları - 2002-03-17


Türk-Amerikan Konseyi'nin 21'inci yıllık toplantıları bugün (17 Mart) Washington'da başlıyor. Toplantıya katılacak olanlar arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Enerji Bakanı Zeki Çakan'la Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman ve Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz de bulunuyor. Milletvekilleri Kamran İnan, Tayyibe Gülek, Ayfer Yılmaz ve Nesrin Nas da toplantılar için Washington'a geliyor.

Çarşamba gününe kadar sürecek olan yıllık toplantılarda Türkiye'deki siyasi ve ekonomik gelişmeler, terörizm ve dünya çapındaki etkileri, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, panel toplantılarında ele alınacak.

Bu yılki konferansın başlıca sanat etkinliği, Salı akşamı, Atlantik Plak Şirketi sahibi Ahmet Ertegün tarafından düzenlenen caz konseri olacak.

Türk-Amerikan Konseyi (American-Turkish Council) Türkiye ile ABD arasında ticaret, savunma ve kültür alanlarında işbirliğini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteriyor. 21 yıl önce kurulan Türkiye'nin Amerikalı Dostları Derneği daha sonra, her iki ülkeden çok sayıda şirketin üye olduğu Türk-Amerikan Konseyi'ne dönüştürüldü.

Konseyin bu yılki toplantısı, "Amerika ve Türkiye: Bugün ve Gelecekte Ortaklık" teması altında, Türk-Amerikan İş Konseyi (TUSBC) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) katkılarıyla düzenleniyor.

XS
SM
MD
LG