Erişilebilirlik

Ecevit, Irak'a İlişkin Kaygılarını Tekrarladı - 2002-03-15


Başbakan Bülent Ecevit, ABD'nin, Irak’ta bir askeri eyleme geçme ihtimali konusunda Türkiye’nin duyduğu kaygıyı Barselona’da tekrarladı. AB liderler zirvesi için Barselona’da bulunan Ecevit, ABD'nin terörle savaşta Irak’ı hedef almasının Ortadoğu bölgesini karıştıracağını ve ekonomik zararlarının büyük olacağını söyledi. Başbakan Ecevit, Irak’ın, sıkı kontrol altında tutulduğunu ve komşularına zarar verecek durumda olmadığını da belirtti.

Ecevit zirvede yaptığı konuşmada da Avrupa’dan, terörle mücadelede Türkiye’ye daha çok destek vermesini beklediklerini de bildirdi.

Ecevit, konuşmasında Türkiye’nin, bölgesinde karşı karşıya olduğu tehditlere rağmen üyelik yönünde kararlı adımlar attığını vurguladı.

Zirvenin gündemi yüklü

İki günlük AB zirvesine 15 birlik üyesi ve 13 aday ülke lideri katılıyor. Zirvede Avrupa’nın iş, enerji ve mali sektörlerini bütünleştirme çabalarına ağırlık verilmesi bekleniyor.

Yetkililer, zirvenin AB'yi 2010 yılına kadar dünyanın, rekabet gücü en yüksek ekonomisi haline getirme girişimine yeni bir hız kazandırmasını umuyor.

Zirvede dış politika sorunlarının da ele alınacağı, özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Zimbabwe üzerinde durulacağı bildiriliyor.

Barselona’da İspanyol polisi şiddet olaylarını önlemek için çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Küreselleşme karşıtı birkaç yüz kişinin düzenlediği gösteri polis tarafından dağıtıldı.

XS
SM
MD
LG