Erişilebilirlik

Cheney Gezisine Umman’la Devam Ediyor - 2002-03-14


ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ortadoğu gezisine Umman’la devam ediyor. Umman’a hareketinden önce Yemen’de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’le görüşen Cheney, gündemindeki konuları bu kez de Yemenli liderle ele aldı. Ancak Cheney, Irak'a askeri bir operasyon konusunda aradığı desteği bulamadı. Yemenli liderler, bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyeceği gerekçesiyle bu tür bir operasyona karşı olduklarını belirttiler.

Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Birçok konu üzerinde durduk ve teröre karşı mücadele konusunda görüş birliğine vardık,” dedi. Yemen lideri, Arap-İsrail çatışmalarını ve Filistinliler’in uğradığı baskıları da ele aldıklarını kaydetti.

ABD, Yemen’in El-Kaide teröristleri tarafından bir üs olarak kullanılmasını önlemek amacıyla bu ülkeye özel bir askeri birlik gönderdi. 20 kişiden oluşan ekip, Yemen birliklerini eğitecek ve askeri yardım faaliyetlerini koordine edeecek.

Üsame Bin Ladin’in Yemen’de akrabaları bulunuyor ve bazı El-Kaide militanlarının Suudi Arabistan-Yemen sınırına yakın yerlerde saklandıkları sanılıyor.

XS
SM
MD
LG