Erişilebilirlik

Ortadoğu'da Şiddet Devam Ediyor - 2002-03-05


İsrail ve Filistinliler arasında devam eden karşılıklı şiddet olaylarında ölü sayısı giderek yükseliyor. Salı günü en az 5 İsrailli ile 4 Filistinli öldü. Bir Filistinli Tel Aviv’de bir lokantada ateş açtı, bir başka Filistinli de İsrailliler'in bulunduğu bir otobüste bomba patlatmaya çalışırken öldü. İsrail helikopterleri, ikisi Batı Şeria’da, biri de Gazze’de olmak üzere, Filistinliler'e ait emniyetle ilgili üç binayı füze ateşine tuttu.

Gazze bölgesinden ateşlenen iki roket de İsrail’in güneyine düştü. Bu olayda çocukların yaralandığı bildirildi. Gazze’de nedeni anlaşılamayan bir patlamada 1 Filistinli polis yetkilisi öldü, 14 kişi de yaralandı. İsrail hükümeti Filistin saldırılarına verilecek karşılığı belirlemek üzere toplandı.

Pazartesi günü de İsrail kuvvetleri, Batı Şeria ve Gazze’de düzenledikleri operasyonlarda en az 17 Filistinli’yi öldürdü. İsrail operasyonları, haftasonunda Filistinliler’in düzenlediği ve 22 İsrailli'nin ölümüyle sonuçlanan saldırılara misilleme olarak yapıldı.

XS
SM
MD
LG