Erişilebilirlik

Şevardnadze'den Putin'e Övgü - 2002-03-04


Gürcistan Devlet Başkanı Edvard Şevardnadze, Amerika’nın terörle mücadele için ülkesine asker gönderme planını, Rus parlamenterlerin muhalefetine rağmen destekleyen Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i övdü.

Ancak Şevardnadze Rusya’yı, Gürcistan’daki ayrılıkçıları tanımaması için de uyardı. Şevardnadze bir televizyon programında, Amerika ile işbirliği yapma kararının, ülkesiyle Rusya arasındaki ilişkileri tehdit etmemesi gerektiğini kaydetti. Gürcistan lideri ülkesinde Amerikan askeri varlığının, Amerika’nın Orta Asya cumhuriyetlerindeki varlığı kadar büyük olmayacağını da söyledi.

Gürcistan’a gidecek Amerikan askeri birliği, Gürcü kuvvetlerini terörizmle mücadele alanında eğitecek. Edvard Şavardnadze televizyon konuşmasında, Rus Parlamentosu'nu, Gürcistan’a karşı savaşan Abhazya ve Güney Osetya’daki isyancıları tanıma tehdidinden vazgeçmeye de çağırdı.

Rus parlamenterler, Amerika’nın Gürcistan’a kuvvet gönderme kararının geçen hafta açıklanmasından sonra, soruşturma açılmasını istedi. Ancak Parlamento Başkanı isteği reddetti.

XS
SM
MD
LG