Erişilebilirlik

ABD, Gardez Operasyonu'nda 9 Kayıp Verdi - 2002-03-04


Savunma Bakanı Donald Rumsfeld Afganistan’ın doğusunda Amerikan kuvvetleri ile El-Kaide teröristleri arasındaki şiddetli çatışmalarda 9 Amerikan askerinin öldüğünü açıkladı.

Pentagon yetkilileri bu sabah bir Amerikan helikopterinin Afganistan’ın doğusunda düşman ateşiyle düşürülmesi sonucu 6 askerin öldüğünü açıklamışlardı. Yine aynı bölgede bir başka helikopter inişe zorlandıktan sonra yeniden hareket etmiş, bu olayda bir Amerikan askeri ölmüştü. İki olayda yaralanan askerlerin sayısı hakkında açıklama yapılmadı. Savunma Bakanı Rumsfeld bu olayların yaşandığı Paktia eyaletinde bulunan El-Kaide teröristlerinin mağaralarda saklandıklarını ve kuvvetli bir direniş gösterdiklerini söyledi.

Gardez’deki operasyonda, Amerikan birlikleri, Cuma gününden bu yana Taleban ve El-Kaide mevzilerini yoğun ateşe tutuyor.

Amerika, çok sayıda El-Kaide militanıyla Taleban üyesinin Gardez yakınlarındaki mağaralarda yeniden toplandığına inanıyor. Yerel yöneticiler de, mağaralarda binlerce savaşçının bulunduğunu bildiriyor.

XS
SM
MD
LG