Erişilebilirlik

İsrail Cenin'den Çekildi Ancak Balata'ya Yerleşti - 2002-03-02


Bu arada İsrail kuvvetleri Batı Şeria’daki bir mülteci kampından çekildi ancak Perşembe gününden beri işgal ettiği başka bir kampa yerleşti. Cenin’den bugün çekilen İsrail birlikleri kamp yakınlarında bekliyor. İsrail ordusu Nablus yakınlarındaki Balata mülteci kampındansa hala çekilmedi.

İsrailli yetkililer Cenin’den neden çekildikleri konusuna açıklık getirmedi. Fransız haber ajansı bir yetkilinin Cenin’deki harekatın ilk bölümünü tamamladıklarını söylediklerini bildirdi. Filistin Yönetimi İsrail 2 kamptan da çekilmedikçe İsrail’le görüşmeyeceklerini açıklamıştı. Filistinli yetkili Ahmed Abdülrahman İsrail’le bütün siyasi ve güvenlik görüşmelerinin askıya alındığını söyledi. Taraflardan güvenlikle ilgili yetkililer bölgede savaşı durdurmak amacıyla son zamanlarda görüşmeler yapıyordu.

Tank ve helikopterlerle desteklenen İsrail ordusu Perşembe günü kamplara girmiş ve o zamandan beri 20 Filistinli ile 2 İsrail askeri ölmüştü. Ayrıca 130 Filistinli de yaralandı. Filistin yönetimi başkanı Yaser Arafat, İsrail’in saldırılarını durdurmak için uluslararası toplumdan yardım istedi.

XS
SM
MD
LG