Erişilebilirlik

Grammy Müzik Ödülleri Dağıtıldı, Alicia Keys  Beş, U2 İki Ödül Aldı - 2002-03-01


Grammy Müzik Ödülleri dün gece Los Angeles’da dağıtıldı. Amerikan halk, pop, rap dahil 101 dalda albüm, şarkıcı, plak ve şarkıya ödül verildi. Alicia Keys aday gösterildiği altı ödülden beşini kazanarak, ödül töreninden en karlı çıkan sanatçı oldu. Keys ödülleri ilk parçası “Falling”le aldı. Yılın Şarkısı, en iyi Rythm and Blues Şarkıcısı, en başarılı R&B şarkısı, “Songs in A Minor”la en başarılı R&B albümü ve en başarılı genç sanatçı dallarında ödüllendirilen Alicia Keys çok heyecanlı ve mutluydu. “Bu albümü hazırlamak yıllar sürdü, çok emek ve mücadele gerektirdi. Kim ne derse desin istediğiniz gibi olmaktan korkmamanın ödülü bu,” dedi Alicia Keys.

Bir yıl önce müzik yaşamına başlayan ve hızla yükselen Keys, kuliste gençlere şu mesajı verdi:”Kendinizi sevin, istediğiniz alanda en iyisi olmak için kim ne derse desin mücadeleden vazgeçmeyin.” Alicia Keys, bir kadın sanatçının aldığı en çok ödül açısından 1999’da beş Grammy toplayan rapçı Lauryn Hill’le rekoru paylaşıyor. 1960’ların efsanevi sanatçısı Bob Dylan, Love and Theft’le halk müziği dalında yılın en iyi albümü ödülünü alarak Grammy sayısını dörde çıkardı. Ödül töreninde, Beatles topluluğunun geçen yıl ölen gitaristi George Harrison, bir uçak kazasında ölen ritm ve blues şarkıcısı Aaliyah ve 11 Eylül’deki terörist saldırıların kurbanları da anıldı.

Amerika’nın en saygın müzik ödülü olan Grammy’lerin dağıtıldığı törenin yıldızlarından biri de İrlandalı U2 topluluğuydu. Sekiz dalda aday gösterilen U2 iki ödül aldı, en iyi pop performansı ve en iyi rock albümü dallarında. Topluluk adına grubun solisti Bono, ödülü aldı. Bono, “İrlandalı olup Amerika’da sekiz ödüle aday gösterildikten sonra eli boş dönmek güvenlik sorunu yaratırdı” diyerek izleyicileri güldürdü. U2 topluluğu rock dalında yılın plağı ödülünü Walk On adlı sevilen parçasıyla aldı. Los Angeles'daki ödül töreni her zamanki gibi renkliydi, Gloria Estafan, 'N'Sync, Britney Spears'ın yanısıra çok sayıda ünlü sanatçı katıldı törene ve şarkı söyledi. Sanatçıların müziği kadar giysileri de magazin ve müzik dergilerine konu oldu.

XS
SM
MD
LG