Erişilebilirlik

Bush, Amerika'nın Sesi Radyosu'nu Ziyaret Etti - 2002-02-25


Başkan Bush, 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Amerika’nın Sesi Radyosu’nu ziyaret ederek tüm dünyaya hitap etti. Başkan Amerika'nın Sesi'nin özgürlük ideallerini savunmaya devam edeceğini belirtti ve "Gerçeklerin duyulmasına olan ihtiyaç, silahlara olan ihtiyaçtan daha az değildir," dedi. Başkan diktatörlüklerin gerçeklerin konuşulduğu bir ortamda tutunamayacağını hatırlattı.

Bush, Japonların Pearl Harbour'a saldırından 79 gün sonra Nazi Almanyası'na karşı ilk yayınına başlayan Amerika'nın Sesi'nin, her dönemde olduğu gibi bugün de, modern teknolojilerden yararlanarak radyo, televizyon ve internetle milyonlarca insana ulaşmaya devam ettiğini hatırlattı. "Özgürlük her zaman savunmayı gerektiren bir davadır," diyen Başkan Bush, terörle savaşın devam ettiği bir ortamda Amerika'nın Sesi'ne önemli görevler düştüğünü bildirdi. Başkan, bir yanda terör öte yanda da terörle mücadelenin var olduğu bir ortamda Amerika'nın Sesi'nin tarafsız olamayacağını hatırlattı.

Başkan Amerika'nın dokuz eski genel müdürün hazır bulunduğu kutlama töreninde, Ortadoğu bölgesine başlatılacak yeni radyo yayınından da söz etti ve bu radyonun FM bandından 24 saat doğruları bölge halkına anlatacağını söyledi.

Başkan Bush’un konuşması Amerika’nın Sesi yayınlarını 53 ayrı dilde dinleyen yaklaşık 94 milyon kişiye ulaştı.

Amerika’nın Sesi Radyosu, Amerika’nın İkinci Dünya Savaşı’na girmesinden yaklaşık üç ay sonra kurulmuştu. Radyo, ilk yayınını, 24 Şubat 1942'de Almanca olarak Avrupa'ya yapmıştı.

XS
SM
MD
LG