Erişilebilirlik

Pakistan Pearl'ün Katillerini Arıyor - 2002-02-23


Pakistanlı yetkililer, Amerikalı gazeteci Daniel Pearl’ün öldürülmesine karıştığı gerekçesiyle dört kişiyi arıyor. Güvenlik yetkilileri, cinayetle ilgili soruşturmanın kapsamını da genişleterek, suikastin daha kapsamlı bir terör planının parçası olup olmadığını belirlemeye çalışıyor.

Pakistan İçişleri Bakanı Moinuddin Haider, suikastle ilgili olduğu sanılan diğer dört zanlının kimliklerini belirlediklerini açıkladı.

Yetkililer daha önce de Şeyh Ömer isimli bir militanı gazeteci Pearl’ün kaçırılmasına karıştığı gerekçesiyle tutuklamışlardı.

New York Times gazetesinde bugün yayınlanan bir haberde, Pearl cinayetinin, Pakistan’ın Karaçi kentindeki Amerikan Konsolosluğu’na yönelik bir saldırı planının parçası olduğu iddia edilmişti. Bazı haberlerde de Pearl cinayetinin, islamcı militan gruplara baskı uygulaması nedeniyle Pervez Müşerref’in iktidarını sarsma amacı taşıdığı iddia edildi.

Bu arada Pakistanlı yetkililer güvenlik önlemlerini artırdılar, ve özellikle ülkedeki Amerikalılar’dan daha dikkatli davranmalarını istediler. Wall Street Journal muhabiri Daniel Pearl’ün öldürüldüğü yolundaki haberler, Karaçi’deki Amerikan Konsolosluğu’na gönderilen bir video ile doğrulandı.

XS
SM
MD
LG