Erişilebilirlik

Cem ve Papandreu İstanbul'da Görüştü - 2002-02-12


İstanbul'daki Avrupa Birliği (AB) - İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Forumu'na katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile Dışişleri Bakanı İsmail Cem bugün görüştüler.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra gazetecilere bilgi veren iki bakan, görüşmenin iyi geçtiğini söylediler. Papandreu iki ülkenin de, Cem'le birlikte New York'ta aldıkları karar uyarınca Dışişleri Bakanlığı yetkilileri düzeyinde, araştırma niteliğinde görüşmeler başlatmaya kararlı olduğunu bildirdi. Papandreu, "bu yolla ilişkimizi geliştirip derinleştirmeyi ve sorunlarımızı çözmeye devam etmeyi umudediyoruz," dedi.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem de olumlu bir görüşme yaptıklarını ve bu görüşmenin ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmasını umudettiğini söyledi.

Türk ve Yunan Dışişleri Bakanlıklarının üst düzeydeki yetkilileri arasında yapılması planlanan araştırıcı nitelikteki görüşmelerde özellikle Ege Denizi uyuşmazlığı üzerinde durulması bekleniyor.

Öte yandan Türkiye ve Yunanistan arasında ikili ticaretin arttırılması kararlaştırıldı. Dış Ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen, bugün Atina’da Yunanlı yetkililerle görüştü. Tüzmen, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasındaki yıllık ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarma ve Türkiye’den Avrupa’ya doğal gaz sevkini Yunanistan üzerinden gerçekleştirme konusunda anlaştıklarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG