Erişilebilirlik

IMF 16 Milyar Dolarlık Krediyi Onayladı - 2002-02-04


Washington'da toplanan Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye’nin 16 milyar dolarlık kredi başvurusunu onayladı. Üç yıllık stand-by düzenlemesi çerçevesinde verilen kredinin, Türk hükümetinin 2002-2004 ekonomik programını destekleme amacıyla onaylandığı açıklandı. Bu kararla, Türkiye kredinin 9 milyar dolarlık bölümünü hemen kullanabilecek.

Türkiye, 4 Şubat toplantısı öncesinde kendisinden beklenen önkoşulları tamamladığını geçen hafta açıklamıştı. Ankara’nın, acilen ihtiyaç duyduğu ek paketi alabilmesi için başta Bankalar Kanunu olmak üzere bazı yasalarda değişiklik yapması öngörülüyordu.

Türkiye, Bankalar Kanunu’nun yanı sıra Ocak ayı içinde iki önemli yasal değişiklik daha yaptı. Bu çerçevede tütün yasası değiştirildi, kamu ihalelerinin daha şeffaf ve yabancı yatırımcılara daha açık olmasını sağlayacak yeni düzenlemeler yapıldı.

IMF yetkilileri geçen hafta Türkiye’nin gerekli önkoşulları 4 Şubat öncesinde tamamlamaması halinde, İcra Direktörleri Kurulu toplantısının ertelenebileceğini söylemişlerdi.

XS
SM
MD
LG