Erişilebilirlik

NATO Sekreteri'nden İttifak Üyelerine Uyarı - 2002-02-03


NATO Genel Sekreteri George Robertson, Almanya'nın Münih kentindeki Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda Avrupa ve Kanada'dan savunma kapasitelerini geliştirmelerini istedi. Robertson, Amerika'nın tek başına hareket etmesini istemiyorlarsa, Avrupa ülkelerinin kendi savunma güçlerini iyileştirmeye istekli olması gerektiğini söyledi. Genel Sekreter, Avrupa ve Kanada'nın bu yönde iyileştirmeler yapmazlarsa, Amerika'nın gelecekte askeri alanda tek başına hareket etmek istemesine şaşırmamaları gerektiğini belirtti.

Genel Sekreter, Amerika'yı da sahip olduğu savunma teknolojisini NATO üyeleriyle paylaşması için uyardı. Robertson, aksi takdirde NATO üyeleri arasında kapatılması imkansız bir fark doğacağına dikkat çekti.

Genel Sekreter, konuşmasında, NATO'nun gerekliliğini de savundu ve işlevi kalmadığı iddia edilen örgütün en son Afganistan örneğinde görüldüğü gibi, vazgeçilmezliğini bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Bu arada Rusya Savunma Bakanı Sergei Ivanov da konuşmasında ülkesinin Amerika'yı teröre karşı verdiği mücadelede desteklediğini bir kez daha hatırlattıktan sonra, ittifak üyelerini, ayrılıkçı Çeçen'leri kınamadıkları için çifte standart uygulamakla suçladı.

Rus bakan, törerle mücadelede uluslararası eşgüdümün ve istihbarat paylaşımının zorunlu olduğununa da dikkat çekti.

XS
SM
MD
LG