Erişilebilirlik

Beatles Topluluğunun Baş Gitaristi Harrison Kansere Yenildi - 2001-11-30


Beatles topluluğunun baş gitaristi ve en genç üyesi George Harrison Los Angeles’da öldü. Sigara tiryakisi olan 58 yaşındaki Harrison, ikinci kez sigarayı bıraktıktan sonra dört yıl önce gırtlak kanserine yakalanmış, hastalık son zamanlarda beyne ve akciğere yayılmıştı. Harrison öldüğü zaman yanında eşi Olivia ve 24 yaşındaki oğlu Dhani vardı. George Harrison 25 Şubat 1943'de doğmuştu.

"Sessiz Beatle" olarak tanınan ve topluluğun diğer üyeleri kadar gözönünde olmayan Harrison, 1960’larda dünya listelerinde rekorlar kıran Beatle topluluğunun birçok ünlü şarkısını yazmıştı. Bunlar arasında Here Comes The Sun ve Something de var. Something Harrison'ın ilk eşinin bir başka ünlü gitarist Eric Clapton'a aşık olup onunla evlenmesi üzerine yazdığı parça. 1970’de topluluğun dağılmasından sonra da müzik yaşamını sürdüren Harrison, 23 şarkıdan oluşan All Things Must Pass adlı bir albüm çıkarmış, albümün My Sweet Lord adlı şarkısı yılın en sevilen şarkısı olmuştu. Harrison en son 1 Ekim'de oğlu Dhani'yle birlikte Horse To The Water adlı parçayı plak yapmıştı.

Beatles hayranları Harrison’ın ölümünü üzüntüyle karşıladı. New York’un ünlü Central Parkının, topluluğun ünlü şarkısının adının verildiği Strawberry Fields bölümünde, yüzlerce kişi toplandı. Los Angeles’da Harrison’ın öldüğü evin önüne çiçekler bırakıldı. Harrison’ın doğduğu Liverpool kentinde bayraklar yarıya indirildi. İngiltere Başbakanı Tony Blair, ünlü müzisyenin kaybından büyük üzüntü duyduğunu ve hayranlarının acısını paylaştığını söyledi. Beyaz Saray Sözcüsü Ari Fleischer da Başkan Bush'un George Harrison'ın ölümüne üzüldüğünü, Beatles'ları birçok yaşıtı gibi çok sevdiğini söyledi.

Harrison, the Fabulous Four/Fab Four/harika dörtlü diye bilinen Beatles grubunun ölen ikinci üyesi oldu. John Lennon, 1980 yılında New York'ta akli dengesi bozuk bir hayranı tarafından öldürülmüştü. Böylece geriye Beatles grubunun iki üyesi kaldı: Paul McCartney ve Ringo Starr. Paul McCartney Harrison’ın ölümünü büyük üzüntüyle karşıladığını söyledi.

XS
SM
MD
LG