Erişilebilirlik

Başkan Bush New York'ta inceleme yaptı, saldırının karşılıksız bırakılmayacağını tekrarladı - 2001-09-14


Başkan George W. Bush dün New York'a giderek, Dünya Ticaret Merkezi gökdelenlerine yolcu uçaklarıyla yapılan terörist saldırının yolaçtığı tahribatı inceledi. Bush, enkaz kaldıran görevlilere hitaben yaptığı konuşmada saldırıların karşılıksız bırakılmayacağını tekrarladı. Başkan ve eşi Laura Bush daha sonra New York'ta kayıp itfaiyeci ve polis memurlarının aileleriyle biraraya geldiler.

New York ve Washington’daki terörist saldırılardan sonra enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. New York’ta yıkılan 110’ar katlı iki gökdelenle çevredeki diğer binaların enkazı arasında binlerce itfaiye görevlisi, polis memuru ve gönüllüler gerek ağır iş makinaları gerekse elleriyle enkaz kaldırıyor. Görevliler, enkaza dönüşmüş çelik yığınları ve heryeri kaplayan kül tabakası içinde çalışıyor.

New York’ta, yakınlarından haber alamayan binlerce kişi, kurulan özel bir merkezde yayınlanan listeleri kontrol ediyor ve televizyon kameraları önünde kayıp yakınları hakkında bilgi vererek, yardım çağrısında bulunuyor. Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılan ikiz gökdelenlerinde normal bir iş gününde çalışanların toplam sayısı 50 bin'i buluyordu.

New York Kenti Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, 4,700 kişinin kayıp olduğunu ve enkaz altından 97 ceset çıkarıldığını bildirdi. Giuliani, federal hükümetten 11 bin ceset torbası istediklerini söyledi. Başkent Washington’da ise Savunma Bakanlığı yetkilileri, Salı günü kaçırılan yolcu uçaklarından birinin bakanlık binası Pentagon’a düşürülmesi sonunda uçaktaki 64 kişi dahil olmak üzere 190 kişinin öldüğünü tahmin ediyorlar.

XS
SM
MD
LG