Erişilebilirlik

Başkan Bush'un Beyaz Saray'dan yaptığı radyo-televizyon konuşması - 2001-09-12


Amerikan halkına federal hükumetin enkaz altında kalanların kurtarılması ve saldırı kurbanlarına yardım sağlanması için bütün kaynakları ile yerel yönetimlere yardımcı olduğunu bildirmek istiyorum. Kimsenin kuşkusu olmasın: Amerika, bu korkakça eylemlerin sorumlularını ve onlara sığınak sağlayanları bulundukları yerde ele geçirecek ve cezalarını verecektir.

Başkan Yardımcısı, Savunma Bakanı, ulusal güvenlik ekibi ve bakanlar kurulu ile sürekli temastayım. Amerikan halkını korumak için gerekli bütün önlemleri aldık. Silahlı kuvvetlerimiz ülke içinde ve dışında tam alarma geçirilmiş ve hükumetin işlevini sürdürmesi için gerekli güvenlik önlemleri alınmış bulunuyor.

Kongre ve dünya ülkeleri liderleri ile temastayız; onlara Amerika’yı ve Amerikalıları korumak için gerekli herşeyi yaptığımıza dair teminat verdik. Amerikan halkını, benimle birlikte, kurtarma çalışmalarına katılanlara şükranlarımızı ve kurbanlarla ailelerine dualarımızı sunmaya çağırıyorum.

Büyük ulusumumuzun kararalılığı sınavdan geçiyor. Ama kimsenin kuşkusu olmasın: Amerika bu sınavı da başarıyla atlatacaktır.

Allah Amerika’yı korusun.

XS
SM
MD
LG