Erişilebilirlik

İsrail'de yine intihar saldırısı: 20 yaralı - 2001-08-12


İsrail’de Hayfa kenti yakınlarında bir intihar komandosunun bir lokantanın önünde patlattığı bomba en az 20 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Patlamada saldırgan öldü. Saldırıyı üstelenen İslami Cihad örgütü bombacının 28 yaşındaki Muhammed Mahmud Nasr olduğunu açıkladı. İntihar saldırısının ardından bölgeye pek çok ambulans ve polis aracı geldi. Polis, başka bir saldırı ihtimaline karşın bölgeyi kordon altına aldı.

Geçen Perşembe günü de Kudüs'teki bir piza lokantasında girişilen intihar saldırısında 6’sı çocuk 15 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazla kişi yaralanmıştı. İsrail hükümeti, Filistin Yönetimi’ni sorumlu tuttukları saldırıya sert tepki göstermiş ve Doğu Kudüs'te, Filistin Kurtuluş Örgütü bürolarının bulunduğu Doğu Evi’ni (Orient House) kontrolü altına almıştı. Hamas ve İslami Cihad gibi radikal gruplar, İsraillilere yönelik saldırıların devam edeceğini bildirmişlerdi.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Uzi Landau, askeri radyoya yaptığı açıklamada, “Doğu Evi bundan böyle İsrail egemenliği altındadır ve burada artık İsrail yasaları uygulanacaktır” dedi. Landau, “Filistin Yönetimi’nin Kudüs’te terörist eylemler düzenlememesi için Doğu Evi’nin kapatıldığını” ifade ederek, “Eğer bir gün burayı terk etsek bile burası İsrail yasalarına uygun olarak kullanılacaktır” dedi.

XS
SM
MD
LG