Erişilebilirlik

Pop Mix'te Pazar Günü Sting ve Elton John var - 2001-07-12


Aybaşında başlayan 15’inci İzmir Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali çerçevesinde 17 Temmuz Salı akşamı Efes’te konser vermeye hazırlanan Elton John, 1947’de İngiltere’de doğdu. Esas adı Reginald Kenneth Dwight. 1965’de müzik yaşamına başlarken adını en yakın iki arkadaşının ilk adlarından esinlenerek Elton John olarak değiştirdi. İngiliz pop-rock’ının en başarılı sanatçılarından sayılan Elton John, Sleeping With The Past, The One, Big Picture ve Legend of Aida adlı albümleriyle büyük üne kavuştu.

İzmir Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali’nin ünlü konuklarından Sting de 16 Temmuz Pazartesi Çeşme’de vereceği konsere hazırlanıyor. 1951 yılında İngiltere’de bir sütçünün oğlu olarak dünyaya gelen Gordon Summer, sahnede giydiği sarı-siyah ceketin arıya benzetilmesi üzerine arı sokması anlamına gelen Sting adını benimsedi. Police adlı topluluğuyla ün yaptıktan sonra 1983’de Amerika’ya gelerek müzik yaşamına solo konserlerle devam etti. Nothing Like The Sun adlı albümüyle de dünyaca üne kavuştu.

Sting sadece şarkıcı-müzisyen olarak değil, aynı zamanda siyasi eylemci ve çevreci olarak tanınıyor. Sanatçı Dance Alone adlı albümünü Arjantin’de siyasi baskı altında tutulanlara ithaf etti. İnsan haklarını ve çevrenin korunmasını savunan konserlere katıldı, ünlü bir şarkıcının da dünya olayları ve sorunlarıyla ilgilenebileceğini gösterdi. Sting geçtiğimiz aylarda televizyon oyunculuğunu da denedi ve Fox televizyonunun ünlü Ally McBeal adlı dizisinde Robert Downey Junior ve Calista Flockhart’la birlikte kendisini, bir şarkıcıyı oynadı. Sting’in göründüğü hafta dizi izleyici rekoru kırdı. Elton John ve Sting konserlerinden sonra, çeşitli etkinliklerle devam edecek olan İzmir Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali 24 Temmuz’da ünlü caz sanatçısı gitarist Paco de Lucia ve topluluğunun konseriyle sona erecek. Desert Rose Sting’in Arap müziğinden esinlenerek İngilizce ve Arapça’yı karıştırdığı parça. Sanatçının Mayıs ayındaki Washington konserinde de bu parça büyük alkış topladı. Hatta Arap asıllı Amerikalılar sanatçıya bir de ödül verdiler. Bu parça aynı zamanda Jaguar otomobillerinin reklamında da kullanılıyor.

15 Temmuz Pazar günü Amerikanın Sesi’nde Pop Mix’i dinlemeyi unutmayın.

XS
SM
MD
LG