Erişilebilirlik

Türkmenoğlu: 'Bütçe Açığı Kısa Vadede ABD İçin Sorun Değil'


Türkmenoğlu: 'Bütçe Açığı Kısa Vadede ABD İçin Sorun Değil'
Türkmenoğlu: 'Bütçe Açığı Kısa Vadede ABD İçin Sorun Değil'
<!-- IMAGE -->

Amerika Merkez Bankası eski Başkanı Alan Greenspan yayınladığı akademik bir çalışmada izlediği politikaları savundu ve mali krizi düşük faiz politikasına bağlamanın yanlış olduğunu söyledi. Greenspan, 1987 ila 2006 yılları arasında merkez bankası başkanı olduğu dönemde düşük faiz ve daha liberal ekonomi politikalarını benimsemişti. Amerika’daki bazı ekonomi uzmanları bir süredir bu politikaların mali krize neden olduğunu iddia ediyor ve Greenspan’i eleştiriyordu.

Greenspan ise faizleri Merkez Bankası’nın değil bu ülkeye akan yabancı sermayenin neden olduğunu iddia ediyor.

Eski Merkez Bankası Başkanı Greenspan, Obama yönetimi liderliğinde yapılmak istenen reformların ise işe yaramayacağını ve işleri daha da kötüleştireceğini iddia ediyor.

Bu arada Merkez Bankası son değerlendirmesinde Amerika’da ekonomik faaliyetin güçlendiğini ve iş piyasasının istikrara kavuşmaya başladığını ancak yüksek işsizlik ve kredi darlığının sorun olmaya devam ettiğini bildirdi.

Biz de Amerikan ekonomisindeki gelişmeleri Amerika’daki Türk finans uzmanlarını biraraya getiren Finans Network'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Türkmenoğlu’yla değerlendirdik. Türkmenoğlu Melek Çağlar’ın sorularını yanıtladı.

Türkmenoğlu, Amerika'nın mevcut bütçe açığının kısa vadede büyük bir sorun olmadığını, ancak kaynaklar doğru kullanılmazsa bunun Amerika'yı olmusuz etkileyebileceğini ve uzun vadede ekonomik liderlikte dünya ülkeleri arasındaki dengenin değişeceğini söylüyor.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG