Erişilebilirlik

Havayolu Güvenliğini Güçlendirmek


Havayolu Güvenliğini Güçlendirmek
Havayolu Güvenliğini Güçlendirmek

Amerika İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Amerikan hükümetinin uluslararası ve Amerikan havayolları endüstrisi güvenlik standartlarına destek çabaları çerçevesinde, Uluslararası Hava Taşımacılığı Derneği IATA’nın Cenevre’de 22 Ocak’ta düzenlediği toplantıya katıldı. IATA yaklaşık 230 havayolları şirketi ve dünya hava trafiğinin yüzde 90’ından fazlasını temsil ediyor.

Bakan Napolitano “Etkili havacılık güvenliği havayolları, hükümetler ve polis arasında yakın işbirliğine bağlı” dedi.

Cenevre’deki toplantıda IATA Başkanı ve Genel Müdürü Giovanni Bisignani ve yaklaşık 20 havayolları şirketinin yöneticileri vardı. Bu havayolları şirketleri Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Kuzey Amerika’da faaliyet gösteriyor.

Bakan Napolitano, havayolları endüstrisinin daha etkili uluslararası güvenlik önlemleri alınmasında oynayacağı önemli role değindi.

Uluslararası kamu ve özel sektör işbirliği konusunda dört alana değinen Napolitano bu işbirliğinin havacılık sistemini koruyacağını ve güvenli seyahat etmeyi kolaylaştıracağını belirtti. Bakan’ın altını çizdiği alanlar bilgi toplama ve analiz etme yöntemlerini geliştirmek, bilgi paylaşımını arttırmak, uluslar arası güvenlik standartlarını güçlendirmek ve yeni tarama teknolojisi kullanmak olarak sıralanıyor.

Bakan Napolitano, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu yetkilileriyle de bir araya geldi. Bakan İspanya’nın Toledo kentinde Avrupalı meslektaşlarıyla görüştü.

Bakan Napolitano Ocak ayında da bakan yardımcıları Jane Holl Lute, David Heyman ve diğer üst düzey yetkilileri uluslararası yetkililerle görüşmeleri için dünyanın dört bir yanına gönderdi.

Amerika’da Noel günü düzenlenmek istenen saldırının ardından Amerika Ulaştırma Güvenliği Dairesi yeni bir direktif yayınladı. Bu direktif Amerika’ya terörizmi destekleyen ülkeler yoluyla ya da bu ülke pasaportlarıyla giriş yapmak isteyen her kişinin detaylı taramadan geçirilmesini zorunlu kılıyor.

“Havayolları endüstrisiyle yakın işbirliği içinde çalışmakta kararlıyım” diyen Bakan Napolitano küresel havacılık güvenlik standartlarını arttırmakta kararlı olduğunu vurguladı.

XS
SM
MD
LG