Erişilebilirlik

İsveç Dışişleri Bakanı 'Soykırım' Kararını Eleştirdi


İsveç Dışişleri Bakanı 'Soykırım' Kararını Eleştirdi
İsveç Dışişleri Bakanı 'Soykırım' Kararını Eleştirdi
<!-- IMAGE -->

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, parlamentonun aldığı, Ermeni soykırım iddialarının tanınmasına ilişkin kararı eleştirdi.

“Tarih siyasileştirilemez” diyen Bildt, kararın Türkiye ile Ermenistan arasındaki uzlaşma çabalarına zarar vermesinden kaygı duyduğunu söyledi.

İsveçli bakan, soykırım iddialarının doğru olup olmadığı konusunda ise süregelen tartışmalara taraf olmak istemediğini belirtti.

Türkiye ve Ermenistan’ın konuyu araştırmak üzere tarihçilerden oluşan bir kurul üzerinde anlaştıklarını hatırlatan Carl Bildt, bunun önemli bir karar olduğunu vurguladı.

Öte yandan İsveç’teki bazı Türk kuruluşları, tasarı aleyhinde konuşan ancak “hayır “ oyu kullanmayan Yeşiller Partisi milletvekili Mehmet Kaplan’a tepki gösterdi. Başka partilere mensup üç milletvekilinin, grup kararına rağmen hayır oyu verdiğini hatırlatan bu kuruluşlar,”Mehmet Kaplan 'hayır' oyu verseydi tasarı geçmeyecekti” görüşünü savundu. Kaplan, grup kararı olduğu için 'hayır' oyu veremediğini ancak oylamaya katılmayarak tasarıyı protesto ettiğini söylemişti.

XS
SM
MD
LG