Erişilebilirlik

ABD’deki Bridge to Türkiye Vakfından Eğitim Hizmeti


ABD’deki Bridge to Türkiye Vakfından Eğitim Hizmeti
ABD’deki Bridge to Türkiye Vakfından Eğitim Hizmeti
<!-- IMAGE -->

Amerika'da faaliyet gösteren Bridge To Türkiye/Türkiye’mize Köprü Derneği, Türkiye'de özellikle kız çocuklarının eğitimi için çalışmalar yapan bir dernek. Derneğin geçtiğimiz haftasonu bağış toplamak amacıyla düzenlediği bir toplantıyı Amerika’nın Sesi Televizyonu’ndan Özge Övün izledi.

“Bridge to Türkiye” – Türkiye’mize Köprü Derneği 2003 yılından beri faaliyet gösteriyor. Merkezi Kuzey Carolina’da bulunan dernek, Amerika’da topladığı bağışlarla Türkiye’de eğitim çalışmaları yapıyor. Derneğin Washington yetkilisi Sibel Karakuş, çalışmaları hakkında şu bilgileri veriyor: "Derneğimiz 2003 yılında kuruldu. Çalışmalarımız kız çocuklarının eğitimi konusuna yoğunlaştırmış durumdayız. Geçenlerde Facebook üzerinden yapılan bir yarışmada Chase'in 100 bin dolar para ödülünü kazandık. Bu parayla bir kız yurdu yaptıracağız. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor."

Dernek, internet sitesi Facebook’ta açılan yarışmada diğer Amerikalı vakıflar arasından sıyrılarak 5’nci En İyi Dernek seçildi. Chase bankasının yarışmasında Bridge to Türkiye 100 bin dolar para ödülüne layık görüldü.

Türkiye’mize Köprü derneğinin başkent Washington yakınında düzelediği etkinlikte ise, yaptırılması planlanan kız öğrenci yurduna destek amacıyla bağış toplandı. Sibel Karakuş, bağışların Türkiye’deki öğrencilere yardım ulaştırmada çok etkili olduğunu söylüyor.

Bridge to Türkiye’nin çalışmalarıyla ilgili bilgiye, internette www.bridge to türkiye.org adresinden ulaşabilirsiniz. Aynı adresten bağış yapmak da mümkün.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG