Erişilebilirlik

Amerikalı Kadın Kongre Üyesi Kadınları Siyasete Davet Ediyor


Amerikalı Kadın Kongre Üyesi Kadınları Siyasete Davet Ediyor
Amerikalı Kadın Kongre Üyesi Kadınları Siyasete Davet Ediyor
<!-- IMAGE -->

Dünya Kadın Günü dün bütün dünyada kutlandı. Amerikalı Kongre üyesi Shelley Berkley, kadınların siyasete katılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.Demokrat Nevada milletvekili Berkley, kadınların toplumu olduğu kadar siyaseti de etkileme gücü olduğunuvurguladı.

Temsilciler Meclisi üyesi Shelley Berkley, 1999 yılından beri Kongre’de Nevada’yı temsil ediyor. 1951 New York doğumlu olan Berkley, kadınların siyasete katılmasının hayati önem taşıdığına inanıyor.

Kongre’ye seçilmeden önce avukatlık yapan Demokrat milletvekili Berkley, bütün ülkelerde kadının toplumun aktif bir üyesi haline gelmesinin, siyasette aktif bir rol oynamasının, siyasete debenzersiz bir katkı sağlayacağını söylüyor. Kadının, eş, anne, kızkardeş, kız çocuk olarak konulara erkeklerden çok farklı ve çok yönlü bakabildiğini belirten Kongre üyesi Berkley, sağlıklı ve canlı bir toplum için kadın bakış açısının siyasette ve toplumun her alanında temsil edilmesinin son derece gerekli olduğunu savunuyor.Shelley Berkley’e göre, dünyada kadının baskı altında tutulduğu ülkelerde toplum geri kaldığı gibidaha da geriye gidiyor ve 21’inci yüzyılda hiçbir ülkenin geri kalmışlığı haklı göstermesi kabul edilemez.

Amerikan Kongresi Nevada milletvekili Demokrat Shelley Berkley, İran’daki durumu da yakından izliyor.

İranlı kadınların haklarını elde etme ve toplumun erkeklerle eşit bir parçası haline gelme mücadelesini çok takdir ettiğini belirten Berkley, Amerikan Kongresi’nin bir üyesi ve bir kadın olarak İranlı kadınları bütün gücümle desteklediğini söylüyor.

Hülya Polat'ın Shelley Berkley ile yaptığı söyleşiyi sağ üst köşedeki bağlantıdan dinleyebilirsiniz

XS
SM
MD
LG